Kebabens historia
Kebaben har sitt ursprung i Turkiet, staden Anatolien. Kebab är en maträtt som kan innehålla bitar av antingen kött, fisk eller grönsaker, som rostats eller grillas. Döner Kebab är skivat kött som pressats samman och som snurrar runt och tillagas i en kebabmaskin. Till Sverige kom inte denna maträtten förrän på 1980-talet. Den blev snabbt populär och finns i flera olika varianter, Kebab med pitabröd, Kebabrulle mm. Spana in vår Kebab meny för att se vilken som blir din favorit Kebab.
Kebab meny
1. | Kebab i pita 115 kr Kebabkött, sallad, gurka, tomat, lök, pepperoni, kebabsås |
2. | Rhodos pita 120 kr Kebabkött, sallad, gurka, tomat, lök, pepperoni, ostbitar, kebabsås |
3. | Kebab rulle 120 kr Kebabkött, sallad, lök, tomat, gurka, kebabsås |
4. | Kyckling rulle 120 kr Kyckling, sallad, lök, tomat, gurka, majs, kebabsås |
5. | Kyckling tallrik 125 kr Kyckling, sallad, tomat, gurka, lök, kebabsås, pommes frites |
6. | Kebab tallrik 120 kr Kebabkött, sallad, tomat, lök, gurka, pepperoni, pommes frites, kebabsås |
7. | Falafel tallrik 120 kr Falafel, sallad, gurka, tomat, lök, pepperoni, kebabsås, pommes frites |
8. | Falafel rulle 120 kr Sallad, gurka, majs, lök, tomat, pepperoni, falafel, kebabsås |